úterý 18. února 2014

Pohádka o ptákovi II

Moje milé děti. Dnes vám povím pohádku, která se odehrála přesně tam, kde vítr fouká pěkně teplý a růžový. Samozřejmě též za devatero horami a šestero loužemi. Možná i nějaké to údolí a potok by se našly, ale už se mi to špatně počítá. (mapa zde)

Tak přesně tam někde žil jeden veliký pták.

Byl to veliký a krásný pták. Jmenoval se kolibřík. Někteří tvrdili, že nebyl až tak velký, ale pro nás, pro nás hmyz ... to prostě velký pták byl. 

Jednou se s ním, setkala moucha, ta, co bydlí na, ech, nu, však víte kde. Neposedná moucha. Mouchy jsou už takové, pořád někde poletují a v kuse musí tím jejich sosáčkem něco ocucávat. Tož jednou vlétla do květu smyslné orchideje a spokojeně jí ocucávala pestík.Přilétl ten kolibřík, strčil svůj dlouhý zobák do květu a mouchu hrozně vylekal.

Myslela si, že jí chce tím zobákem nabodnout, ale stalo se něco mnohem děsivějšího. Z toho velikého zobáku najednou vyjel dlouhý vlhký jazyk a olízl mouše ...
...prdel.

Muška z toho byla v depresích a vylekaná. Když kolibřík odletěl, šla se uklidnit na blatouch u ospalého čápa. 

Néé abyste tam, milé děti, chodily, je to tam samá pochybná existence a stejně jste moc mladé a nepustili by Vás tam! 

Ale mouše už bylo víc jak půl léta a tak tam mohla. Všem okolo vyprávěla, co se jí stalo. A ostatní jí bedlivě poslouchali a nespustili z ní tykadla. V jednu chvíli se střevlík podíval na její zadek, a jak na ní zasvítilo sluníčko, objevil se lesk překrásně perleťový. Hned na to upozornil ostatní. Hovniválovi se to tak líbilo, že mouchu nechal otáčet okolo tyče a všichni jí obdivovali až do ranních hodin. Svou zadelkou jim k tomu hezky svítila jedna světluška.

Ta naše hmyzí závist je ale hrozná věc. Druhý den bylo v květu narváno, všichni ukazovali kolibříkovi prdelky a krovky a nožičky a tykadla a bůh ví, co ještě. 

A stalo se, že kolibřík přiletěl a lízal a lízal, až je všechny vylízal.

Od té doby, když nám v síti uvízne nějaká muška nebo střevlík, tak je hrozně důležité je co nejrychleji zabalit do pavučinky, aby ty perleťové vitamíny nevyprchaly a ... svačinka zůstala zdravá, čerstvá a chutná!!!


4 komentáře: